Islamic Republic of Iran

 

بزرگداشت روز جهانی مبارزه با سوء مصرف و قاچاق غیر قانونی مواد توسط دولت جمهوری اسلامی ایران و دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم در ایران

  

تهران، 8 تیر 1400 – ستاد مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران و دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران با هم رویدادی را به مناسبت روز جهانی مبارزه با سوء مصرف و قاچاق غیر قانونی مواد در 5 تیر، و همچنین معرفی گزارش جهانی مواد مخدر 2021 برگزار کردند. سفرا و نمایندگان  از سفارت های افغانستان، اتریش، بلغارستان، آلمان، مجارستان، ایتالیا، عراق، ژاپن، نروژ، عمان، پاکستان، پرتغال، رومانی، روسیه، تاجیکستان، ترکمنستان، انگلستان، و اوکراین در تهران و همچنین نمایندگان دفتار یونیسف و سازمان جهانی بهداشت در این رویداد حضور داشتند.

آقای امیر عباس لطف سرابی، مدیر کل دفتر امور بین الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر، جلسه را آغاز کرد و به حضار خوش آمد گفت.

آقای الکساندر فدولوف، نماینده کشوری دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران، به عنوان اولین سخنران این اجلاس، بیانیه خانم غادا والی، مدیر اجرائی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد و سپس سخنرانی خود پیرامون تلاش های موفقیت آمیز جمهوری اسلامی ایران، بخصوص ستاد مبارزه با مواد مخدر و نیروی انتظامی ایران، علیه جریان غیر قانونی مواد مخدر و شبکه های سازمان یافته مواد مخدر و جرم را خواند. نماینده کشوری این دفتر همچنین آخرین یافته های گزارش جهانی مواد مخدر 2021 را ارائه داد. شعار سال 2021 روز جهانی " حقایق درباره مواد مخدر را به اشتراک بگذاریم تا زندگی ها را نجات دهیم" به حضار معرفی شد. آقای فدولوف افزود: " این شعار بر نیاز به رویکردهای مبتنی بر شواهد برای مجهز کردن عموم، خدمات رسانان بهداشت و سلامت ، و مقامات تصمیم گیرنده به ابزاری برای آگاهی از انتخاب ها و خدمات مؤثر تأکید می کند."

آقای سفیر محسن اسپری، مدیر کل امور بین الملل محیط زیست و توسعه پایدار وزارت امور خارجه نگرانی خود نسبت به افزایش تولید و مصرف مواد مخدر بر اساس جمعیت تا سال 2030 را ابراز نمود و بر اهمیت مسئولیت مشترک توسط کشورهای عضو در مبارزه با مواد مخدر تأکید کرد.

در این رویداد، آقای وحید قبادی دانا، رئیس سازمان بهزیستی کشور، رویکرد جدید و متوازن ایران در درمان مبتنی بر دارو و خط تولید بوپرونورفین را معرفی کرد. او بر اهمیت ترکیب برنامه های کاهش تقاضای مواد مخدر با برنامه های بازتوانی و کاهش آسیب تأکید کرد. او همچنین به اهمیت سه اصل مهم بهبود، ارتقای سطح زندگی و بازگشت به جامعه در برنامه های کاهش آسیب اشاره کرد. به گفته وی ایران در کنار مراکز کاهش آسیبف بیش از 9 هزار مرکز برای درمان، بازتوانی و توانمدسازی نیز راه اندازی کرده است که می توانند سالانه به حدود 1 میلیون و 400 هزار نفر خدمات ارائه دهند، که این امر باعث شده است ایران به بزرگترین شبکه درمان و کاهش آسیب در منطقه تبدیل شود. او همچنین به گسترش چشمگیر درمان نگهدارنده با متادون در بیشتر مراکز درمان سوء مصرف مواد در کشور در دو دهه گذشته اشاره کرد و گفت که ایران با بیش از 7 هزار مرکز، بزرگترین شبکه درمان نگهدارنده در منطقه به شمار می رود.

آقای اسکندر مؤمنی، دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدرضمن خوش آمد گویی به شرکت کنندگان، به آخرین یافته های گزارش جهانی مواد مخدر 2021 اشاره کرد و گفت که ایران 90 درصد کشفیات تریاک، 72 درصد کشفیات مورفین، و 20 درصد کشفیات هروئین در دنیا را به خود اختصاص داده است. وی همچنین از دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران به خاطر بیش از 22 سال همکاری مشترک با جمهوری اسلامی ایران تقدیر نمود. او از برنامه مشترک پنجم  دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد با جمهوری اسلامی ایران تمجید کرد و مراتب قدردانی خود را از همکاری دفاتر سازمان ملل، به خصوص یونیسف و دفتر مقابله با مواد مخدر، در خصوص اقدام مشترکشان در زمینه کنترل مواد مخدر ابراز نمود و تأکید کرد که مشکل مواد مخدر جهان یک موضوع تخصصی و همه جانبه است که نباید سیاسی شود. در آخر، آقای مؤمنی بر آمادگی و عزم جمهوری اسلامی ایران بر ادامه همکاری با سازمان ملل متحد و سایر کشورها برای رسیدن به جهانی امن و عاری از کرونا و مواد مخدر تأکید کرد.

****

برای اطلاعات بیشتر:
آقای کاوه مرادی
مدیر ارشد برنامه
دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد
تلفن: 88878377
آدرس پست الکترونیک: Kaveh.moradi@un.org